2009. október 28., szerda

05 - A kártyaszámolás alapjai

 Ezzel és a következő leckékkel fellebbentem a fátylat, ami úgy tűnik hogy még mindig körbeveszi a kártyaszámolás rejtelmét.Fel fogod fedezni, hogy nem kell számítógép fejű matekzseninek lenned ahhoz, hogy hat paklin keresztül számold az összes kártyát, csupán ismerned kell néhány trükköt.

Az elsõ "titok" ahogy a kártyaszámoló rendszerek működnek. Ugyanis akár hiszed vagy sem, de nem jegyzünk meg minden kártyát a pakliban. Helyette, lapcsoportokat alakítunk ki, és minden lapcsoporthoz hozzárendelünk egy pontértéket, majd ezeket a pontértékeket használható információvá alakítjuk. A pontértékek attól függnek, hogy a játékos melyik lapszámolási rendszert használja.

Ebben a sorozatban a Hi/Lo avagy a Plussz/Mínusz rendszeren keresztül fogom megtanítani a kártyaszámolást. Ha úgy döntesz, hogy megtanulsz egy másikat, az itt megtanultak ott is jelentkezni fognak.

Éppen ezért a következő cikkben részletesen be fogom mutatni a kártyaszámoló rendszereket.

A másik nagy titok a kártyaszámolásról az, hogy hogyan is tesszük azt a Blackjack asztalnál. Úgy gondolom néhányan már az olvasók közül is tanultak egy-két dolgot erről, talán némelyikük már a kaszinóban is próbálkozott a használatával , ám amikor próbára tette a tudását, a sok zavaró körülmény miatt az csődöt mondott. Emlékszel mikor azt előző részben azt említettem, hogy az alapstratégiát úgy kell tudnod mint a saját nevedet? Most meg fogod látni, hogy miért is szükséges, hogy ne legyen több dolgod, mint gondolkodni az asztalnál.

Jó néhány különféle kártyaszámoló rendszer van, és (mint a legtöbb dolog az életben) mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Meg fogom próbálni bemutatni a népszerűbbeket, hogy segítsek választani egyet, ami megfelelő a számodra.

A legfontosabb tényező egy rendszer kiválasztásakor, az a játéktípus amit a kaszinóban fogsz játszani, az időd nagy részében.Ugyanis más és más rendszer szükséges az egy paklis és a sok paklis játékokhoz! Tehát mielőtt valaki kiválaszt egy rendszert, hogy megtanulja, nem árt tudni, hogy milyen körülmények közé is szánták a készítői.

Másik fontos tényező egy rendszer kiválasztásakor, az idő amit a játékkal töltesz. Meglepőnek fog tűnni a számodra, de akinek szándékában áll sokat játszani, annak egy egyszerű rendszert kell megtanulnia. Mondom ezt azért, mert egy egyszerű rendszer alkalmazása kevés koncentrációt igényel, így hosszabb időn keresztül is könnyen alkalmazható, fáradság és zavarok nélkül.

Másfelől ha csak 3-4 órát játszol egy héten egy nehezebb rendszer alkalmazása kifizetődőbb a számodra, a bonyolultabb rendszer alkalmazása viszont erőteljesen behatárolja a sikeres játékidőt. Jó néhányan azt gondolhatják amikor ezeket a sorokat olvassák, hogy ők bizony sok időt fognak a játékasztalnál tölteni egy bonyolult lapszámoló rendszer alkalmazásával, hogy minél több pénzt nyerjenek.

A probléma ezzel az, hogy valós körülmények közt az idő múlásával a fáradság hatására egyre több hiba kezd becsúszni, a hibák felhalmozódása pedig jelentős pénzbeli veszteséghez vezet. A használd a legegyszerűbbet elv érvényesül a legjobban.

Ha igazán sikeres akarsz lenni és a legtöbbet kihozni a játékól, tanulj meg két számítási rendszert. Egyet a több paklis, és egyet az egy paklis játékra. A továbbiakban látni fogod, hogy hogyan is alkalmazhatóak azok módszerek amiket tanulni fogsz.

Szeretném kihangsúlyozni,amit itt leírok és megtanítok teljesen törvényes, de ebben a kaszinótulajdonosok nem fognak velem egyetérteni.Nincs törvényi korlátozás a kártyaszámolás ellen, de ha egyszer kitiltanak a kaszinókból, elpazarlod a képességeidet!

Tehát ahogy azt már említettem, a következőkben kicsit részletesebben bemutatom hogyan is működnek ezek a rendszerek.

Már megjelent A Blackjack Alapjai című ingyenes e-könyv 

Töltsd le most!



Kérdésed, véleményed van? 

Írj ide: billybones81@gmail.com