2009. október 27., kedd

04 - Az alapstratégia megtanulása

Ebben a leckében, ahogy azt előzőleg említettem, meg fogom mutatni hogyan sajátíthatod el legkönnyebben a kiválasztott húzási stratégiát. Annyira tökéletesen meg fogod tanulni, hogy a játék során nem fogsz gondolkodni rajta, melyik döntés is a megfelelő az adott helyzetben, hanem automatikusan cselekedni fogsz.

Ezt a készséget pedig sok gyakorlással és rengeteg ismétléssel lehet kifejleszteni.Egyszerűnek ugyan egyszerű, de időt kell rá szánnod. Annyira tökéletesen meg kell tanulnod, ahogyan a saját nevedet is bármikor le tudod írni.

Azért, hogy kevésbé legyen unalmas a tanulás,egy kicsit érdekesebbé fogjuk tenni. A gyakorlás nem az energiáidat, mint inkább az idődet fogja igénybe venni, ezért minden nap időt kell szánnod a gyakorlásra. Ha rendszeresen gyakorolsz az eredmények automatikusan jönni fognak.

Ha időnként ellustulnál, emlékeztesd magad rá olyan készségeket tanulsz most, amelyekből életed hátralévő részében előnyöd és pénzed származik majd!

A gyakorlásra szánt idő a jövőben bőségesen meg fog majd térülni, ezért tekintsd ezt egyfajta befektetésnek.

Sikerült magadat eléggé motiválnod?

Akkor kezdjük!


Flashkártyák:

Az előző részben említett flashkártyákat fogjuk használni.

Elsőként ajánlott az egészt részekre bontani. Tehát először tanuld meg a hard leosztásokat, azután a szoft leosztásokat, és végül a párokat. Menj végig a kártyákon, vedd észre, hogy már az első ilyen alkalom után, megjegyeztél belőle bizonyos elemeket! Ne a hiányosságokat vedd észre magadban, hanem a pozitív dolgokat, és dicsérd meg saját magad nyugodtan!

Amikor már sikerült az összeset végigvenni,kezdj el időre gyakorolni. Miközben átlapozod a kártyákat, folyamatosan mérd az időt, hogy mennyi idő alatt vagy képes végigmenni rajtuk.

Az időre haladás remekül fog működni, mert önmagadat fogod nagyobb teljesítményre sarkalni, miközben arra ösztönzöd önmagad, hogy tanulj.

Két percen belüli eredmény már nagyon jónak számít, és egy kis gyakorlással, könnyedén elérhető. Minden nap gyakorold ezt, vagy ha az időd engedi eleinte naponta akár többször is.

A sebesség fontossága:

Mostanra talán megfogalmazódott benned a kérdés, miért is olyan fontos, és miért hangsúlyozom a sebesség fontosságát.

A válasz nagyon egyszerű.

Ha valamit gyorsan és pontosan vagy képes elvégezni, az azt jelenti, hogy tökéletesen tudod.
A döntéseknek a játék során automatikusnak kell lennie, mert a kaszinóban az asztalnál ülve túlságosan el leszel foglalva a kártyaszámolással.


Ha nem leszel képes automatikusan cselekedni,hanem gondolkodnod kell az egyes döntéseken az hibákhoz, és anyagi veszteséghez fog vezetni!


Gyakorlás kártyával

Ezekhez a gyakorlatokhoz egy pakli kártyára lesz szükség.

Első gyakorlat:

A választott alapstratégia táblázatoddal, (ha már tudod nem szükséges nézned!) és egy pakli kártyával fogunk gyakorolni. Ez a gyakorlat már nagyon hasonlít a tényleges játékra. Ossz a pakliból egy kártyát a képzeletbeli osztónak, és két lapot magadnak, majd anélkül hogy továbbjátszanál, csupán határozd meg az aktuális döntést.


Ha dupláznod, szétválasztanod vagy újra húznod kell, még ne tedd!

Elsőként a húzási stratégiát nézve, később, fejből, de először még mindig ellenőrizd le a pontosságodat. Ha végeztél tedd félre a kiosztott lapokat és ossz újra.Menj végig a teljes paklin!

Második gyakorlat:

Ugyanúgy ossz egy pakliból, ahogyan az első gyakorlat során. A különbség csupán annyi lesz, hogy most már az  alapstratégiának megfelelően, húzz, duplázz, válassz szét vagy állj meg, és utána rakd félre a lapokat.

Ügyelj a pontosságra!

Harmadik gyakorlat:

Ebben a gyakorlatban állandósítjuk az osztó lapját, és erre az egy lapra fogunk, minden egyes lehetséges helyzetet, begyakorolni.

Válassz egy lapot a pakliból, ami az osztó lapja lesz, és hagyd az asztalon.

Ugyanúgy mint az első két gyakorlat során, kezdj el osztani, de mivel az osztó lapja most állandó ezért csak magadnak húzz két lapot!
Ugyanúgy mint a második gyakorlatban húzz, duplázz, válassz szét vagy állj meg, majd a lapjaidat félrerakva, ossz magadnak újból.

Ha a pakli elfogyott, válassz egy új lapot az osztónak, és kezd előről.

Menj végig az összes lehetséges lapon!

Ezekkel a gyakorlatokkal, nagyon hamar képes leszel megtanulni az alapstratégiát. Gyakorold ezt minden nap.


A következő leckében ismertetem a kártyaszámolás működését!



Már megjelent A Blackjack Alapjai című ingyenes e-könyv 

Töltsd le most!




Kérdésed, véleményed van? 

Írj ide: billybones81@gmail.com