2009. október 23., péntek

02 - Hogyan győzhetjük le a kaszinót

Minden ember láthatja azt a taktikát, amivel csatát nyerek,
de amit senki nem lát, az az a stratégia, amelyből a győzelem származik.
Szun Ce - A hadviselés tudománya

Ebben a leckében ismertetni fogom azt az alapvető szisztémát, amit a játék során felhasználunk.Mielőtt bárkinek valamilyen kétségei támadnának, az itt leírásra kerülő módszerek mindegyike teljesen törvényes.Persze más kérdés, hogy a kaszinók nem igazán lelkesednek azért, ha olyan emberek ólálkodnak a blackjack asztalok körül, akik tudják hogyan lehet legyőzni a játékot.

Mivel a kaszinó eleve egy beépített előnnyel rendelkezik velünk szemben, el kell érnünk, hogy a saját előnyünket növeljük, a kaszinóét csökkentsük.Ahhoz, hogy képesek legyünk legyőzni a kaszinót a saját játékában, egy olyan szisztémát kell alkalmaznunk, amely három stratégiai elemből épül fel.A eltérő szabályok miatt,pedig szükséges, hogy a szisztémát a megfelelően módosítsuk.

Ezek:

1. Húzási, vagy más néven alapstratégia

2. Kártyaszámolás, vagy lapszámolás

3. Tétrakási stratégia

1. A húzási vagy más néven alapstratégia, egészen egyszerűen annyi, hogy minden egyes lapértékre létezik egy specifikus válaszlépés.Tehát, minden egyes helyzetben meghatározott, hogy mit kell cselekednünk. Húzunk, megállunk,szétválasztunk, duplázunk vagy feladunk, ha erre van lehetőség. Ettől, pedig soha, de soha nem térünk el!Minden egyes játékhoz létezik egy meghatározott alapstratégia.Tehát a különböző pakliszámú játékoknál, alkalmazott húzási stratégiák eltérnek egymástól.

Léteznek variációk az alapstratégiában, amelynek alkalmazásával tovább növelhető az előny a kaszinóval szemben, de erről majd később.

2. Kártyaszámolás.Még mindig él az a tévhit, hogy a kártyaszámolás valami titokzatos, hétköznapi emberek számára megtanulhatatlan dolog amit csak erre hivatott, számítógép agyú emberek képesek alkalmazni. Máshol szintén elintézik egy két mondatban, miszerint,ezt csak erre szervezett kurzusokon lehet megtanulni amerikában, és ez kisebb-nagyobb vagyonokba kerül.Nos ezeket a tévhiteket az erről szóló részben jelentősen meg fogom cáfolni! Annyira, hogy ha követed a leírást, otthon egy szál paklival a kezedben képes leszel megtanulni, és kifejleszteni magadban ezt a képességet.Egy kis gyakorlással, pedig el fogod érni, hogy kicsit kevesebb mint 20 másodperc alatt képes leszel megszámolni egy paklit.Itt most hosszadalmas lenne bővebben kifejteni ezt a részt, ezért csak annyit, hogy a lapszámolás segítségével, a lejátszott lapokat követve képesek vagyunk, megállapítani, hogy az adott helyzetben éppen előnyben vagy hátrányban vagyunk e a kaszinóval szemben.

3. A tétrakási stratégia segítségével, meghatározzuk, hogy a kaszinóban, az adott alaptéthez képest, milyen alaptőkével(bankrollal) kell rendelkeznünk (téves az az elképzelés, hogy a bankroll az alaptét százszorosa). Ezen kívül a kártyaszámolás segítségével meghatározva az adott előnyünket-hátrányunkat, tudni fogjuk, hogy az alaptét hányszorosával kell fogadnunk. Nagyon egyszerűen megfogalmazva, ha előnyben vagyunk, akkor az előnyünkhöz mérten nagyobb összegben fogadunk, amikor hátrányban vagyunk, csak az alaptéttel.

A következő részben ismertetem az alapstratégiát és a megtanulásához szükséges módszereket.

Már megjelent A Blackjack Alapjai című ingyenes e-könyv 

Töltsd le most!


Kérdésed, véleményed van? 

Írj ide: billybones81@gmail.com