2010. január 18., hétfő

A fogadások álcázása

Az alábbi cikket nem leckeként adom közre. Hogy miért? Az itt leírt téma elég meredek, számos vitára és esetleg téves meglátásra adhat okot. Azt, hogy a későbbiekben a tényleges kaszinóbeli játék során ki, hogyan, és milyen mértékben hasznosítja az itt leírtakat, az legyen mindenkinek a saját dolga!

Nagyon örülnék azonban, ha mindenki aki elolvassa ezt a cikket, az leírná a hozzászólásokban a véleményét, hogy mit is gondol erről a szemléletmódról, és, hogy használná vagy nem!

Előre is köszönöm mindenkinek a hozzászólását!

Amint a címből talán már gyanítod, ez a cikk az előzőleg közzétett, 14-es számú Hogyan álcázd magad  című leckéhez kapcsolódik. Azt mindenek előtt gyorsan hozzá kell tennem, hogy a módszer nem az én szüleményem, és az eddigi játékok során csak elvétve használtam, több-kevesebb sikerrel.

A kaszinóban dolgozó illetékesek szerint, az egyik legjobb módja annak, hogy a hozzáértő személyek (teremfőnökök) megállapítsák, hogy ki a kártyaszámoló és ki nem az, a fogadási rendszer. Nem titok, hogy a lapszámolók csökkentik a tétet, amikor az esélyek alacsonyabbak, és egyesek emelik (talán túlságosan is) amikor az esélyek nőnek. Tehát a teremfőnökök szemszögéből máris nagyon egyszerűvé válik a dolog. Ha valaki csökkenti-növeli a tétet, akkor az biztosan kártyaszámoló!

Természetesen más is használhat valamilyen fogadási rendszert, ahogyan azt a nem kártyaszámolók is teszik. Azt ugye mondanom se kell, hogy a "hozzáértő" teremfelügyelők tudják, hogy tétrakási szisztéma ide vagy oda, a játékos hosszú távon úgyis veszíteni fog.

Ezért nem is fogja azzal háborgatni, hogy legyen szíves távozzon, mert az elég rossz politika lenne!

Ebben a helyzetben tehát a legjobb, ha a lapszámoló úgy néz ki, mint egy közönséges szerencsejátékos. Szerencsejátékosként, pedig valamilyen tétrakási szisztémát használ. Ahhoz, hogy valamilyen használható és jól álcázott stratégiát dolgozzunk ki, meg kell hogy vizsgáljuk, hogyan is fogadnak a szerencsejátékosok.  Miután megvizsgáltuk, a saját rendszerünket külső vonásaiban ehhez kell hasonlóvá tennünk amennyire csak lehet.

A legfontosabb amit nem győzök mindig eléggé kihangsúlyozni. A kártyaszámolók soha nem haboznak azon, hogyan is játszanak meg egy kérdéses leosztást,mivel betéve ismerik az alapstratégiát.
Ugyanakkor a lapszámolást használó egyének időnként mégis megállnak, hogy gondolkodjanak, mert kiszámolják, hogy az adott helyzetben mekkora tétet is tegyenek fel a következő leosztásra.

Tehát pontosan ellenkezőleg kell cselekedned!


A szerencsejátékosok gyakran eltöprengenek azon, hogy egy adott szituációban mit is csináljanak. Húzzanak, szétválaszanak, duplázzanak vagy megálljanak?

Azon már ritkábban töprengenek, hogy mekkora tétet is tegyenek fel!

Más szóval egy kártyaszámoló, precízen meghatározza minden egyes lépését, egy szerencsejátékos nem.

Tehát úgy kell játszanod, és olyannak kell tűnnöd, mint egy szerencsejátékos!

De a siker a pontosságból és a számolásból fog következni, mert ez adja az előnyt. Kezdjük ott, hogy hibákat vétesz az alapstratégia használatában, és ez veszteséget okoz. A nem megfelelő nagyságú tét ismét veszteséget okoz.

Akkor ez most azt jelenti, ha úgy játszol mint egy szerencsejátékos az eleve kudarcra van ítélve?
Gondolod, hogy akkor itt ülnék és írogatnák erről a témáról?

Vegyük át még egyszer mi is a lapszámolás alapja!

Nagyobb tétet teszünk ha a kis lapok (2-6-ig) mennek ki a pakliból. Tehát tudjuk hogy több nagy lap (10-es és ász) van a pakliban.,és ez jó nekünk.

Természetesen előfordulhat ,hogy 11-re ráduplázva 4 et kapunk, az osztó pedig 21-et húz magának.
Bosszantó, de van ilyen. 

Ugyanakkor elkezdjük növelni a tétet, hogy készen álljunk, mire a számláló elkezd csökkenni. A számláló elkezd csökkenni, mert a nagy lapok elkezdenek kimenni a pakliból, és nagy téteket teszünk, mert ez az ideális.

De senki nem mondta, hogy a nagy kártyáknak ,meg kell előznie a kis kártyákat! Miután az osztódobozból elfogyott a kártya, az osztó újrakever, ami elvezethet oda, hogy a számláló átmegy negatívba, és így is maradhat, a következő újrakeverésig.

Az én tanácsom mindig az, az ilyen esetekre, hogy állj fel és keress egy másik asztalt! Ez egy jó taktika, de ha egy kisebb kaszinóban játszol, vagy a hely túl zsúfolt, nem biztos, hogy megvalósítható.

Mit akar ez jelenteni, hogy amikor a számláló nő csökkentjük a tétet, amikor pedig csökken, növeljük a tétet?

Hülyén hangzik, nem? Nos nem fog hülyeségnek tűnni, ha megérted az egész lényegét. Azt már megállapítottuk, hogy ha a nagy kártyák elkezdenek kimenni a pakliból akkor a számláló elkezd csökkenni. Nekünk ez jó.Ilyenkor növeljük a téteket, és nekünk ez is jó.

A szépséghibája a dolognak, hogy úgy mondjam, hogy nem tudni a számláló mikor fog megfordulni. Így lehet, hogy egy nagy tét csak minden második alkalommal fog nyerni. Lehet, hogy elveszítjük a leosztást, azonban a számláló elkezd ismét emelkedni, így ismét növelnünk kell a tétet. Amennyiben a kártyaosztóban a jó és a rossz lapok több rétegben helyezkednek el, így a számláló tovább emelkedik így a megfelelő nagyságú tétnél fogunk járni! Ezt azonban nem mindenki képes megvalósítani, mert közbelép az emberi tényező. Esetleg csak azt fogod kihasználni, ha a számláló magasra ugrik, és akkor teszel nagyobb tétet.

Tehát fordított fogadással játszani eléggé bonyolult lehet. Ha túl gyakran játszol a fordított fogadás stílusában, előbb vagy utóbb szintén a kártyaszámolás gyanújába keveredhetsz. Ebben az esetben, nem mindig fogsz egy egyszerű játékosnak tűnni, aki "érzésre" nagy tétet rak, hogy visszanyerje azt amit elvesztett.

Az tény, előfordulhat, hogy véletlenül akkor teszel egy-egy nagyobb tétet amikor a számláló magas, és győzöl. Ez tűnhet egy véletlen egybeesésnek, és ilyenkor a "hozzáértő" megfigyelő szemében sem leszel más csak egy újabb szerencsés hülye játékos.

Még jobban összezavarhatod a megfigyelõidet, ha a fogadások nagyságát is variálod. Ez alatt azt értem, hogy a minimum tétednek a nagyságát "véletlenszerűen" az 1-12-szereséig növeled.

Érdemes azonban nem csak a tét nagyságát változtatni, hanem magát a feltett tétet, különféle zsetonok alakjában a tétkörbe rakni! Például ha 1000 HUF-ot teszel fel érdemes lehet időnként két 500-as zsetont, vagy időnként egy 500-ast és 5 db 100-ast feltenni. Ez segít hogy méginkább az egyszerű játékos szerepében tetszelegj.

Arról már ne is beszéljünk, hogy az osztó is "nagyon" fog neked örülni. Ráadásul ezzel kicsit ismét lassíthatod a játék gyorsaságát, így több időd lesz a számolásra!

Ismét szeretném azonban kihangsúlyozni, ha sokszor túl nagy tétben játszol, akkor  magadra fogod terelni a figyelmet! 

Ennek a fogadási módszernek a hátránya, hogy jóval nagyobb ingadozásokat fog okozni az alaptőkében. Ha elveszítesz néhány nagyobb fogadást, akkor ez ideiglenesen jelentősen csökkenteni fogja az alaptőkét, és egyesek számára ez érzelmileg nehezebben feldolgozható.

Tehát a szükséges alaptõke mérete megnövekszik. Ez azonban még mindig jobb mintha kitiltanának! Ha nem tudsz megfelelően játszani lehet bármekkora is az alaptőkéd nem tudsz pénzt csinálni a kaszinóban. Tehát a pénzen kívül nagy önfegyelemre is szükség van.

Kérdésed, véleményed van? 

Írj ide: billybones81@gmail.com