2010. január 11., hétfő

14 - Hogyan álcázd magad

Talán emlékszel még, mikor azt emlegettem, hogy igyekezz mindig elrejteni a kaszinóban a képességeidet.
Ebben a leckében azt fogjuk megtanulni, hogyan álcázd magad, hogy a teremfőnökök szemében csak egy egyszerű szerencsejátékosnak tűnj!


Tény, hogy a kaszinók személyzete, nem szereti, ha kártyaszámolók játszanak a blackjack asztaloknál. Tudják hogy egy képzett játékos nyerhet a játék során, és minden attól függ, hogy ez a paranoiájuk milyen mélységekre terjed ki. A reakciójuk azokra a játékosokra, akik nyernek  és a kártyaszámoló gyanújába keverednek, a tüzetesebb átvizsgálásig, vagy akár a teljes kitiltásig is terjedhet.

Ebből az következik, hogy egy ügyes játékosnak el kell rejtenie a képességeit, és úgy kell tűnnie, mint egy tipikus vesztes,akire véletlenül rámosolyog a szerencse. Megfelelő álcázási technikákkal elrejtheted a képességeidet.
 
A tipikus kártyaszámoló profilja a kaszinó szemszögébõl

Ez a lista közel sem teljes, csak példázni akarom, hogy a kaszinók személyzete, hogyan képzeli el a tipikus kártyaszámolót.

A kártyaszámolók általában fiatal fehér férfiak (valószínűleg szakállal és bajusszal) túlöltözötten ahhoz képest, hogy mennyi pénzel játszanak.
     
Kifigyelik a megfelelõ asztalt,és kártyaállást mielõtt leülnek.
  
Sok pénzt váltanak be zsetonra, de csak alacsony tétekkel játszanak.
     
Nem beszélnek senkivel, csak a lapokat és a kártyaégetõt figyelik.
    
Nem dohányoznak és nem isznak alkoholt.
    
Az újabb tétrakás elõtt hosszasan elgondolkodnak.
     
Nem haboznak, a megfelelõ leosztásoknál azonnal döntenek.
     
Minimális tét esetén nem kötnek biztosítást, csak a nagy tétek esetén.
   
Időnként megnövelik a tétet, az alaptéthez viszonyítva túlságosan nagy mértékben.
   
 Sohasem adnak borravalót, az osztónak.
    
Amikor a pakli kezd elfogyni az osztódobozból, hirtelen visszavesznek a nagy tétekbõl.
    
 Újrakeverés után mindig minimum téttel kezdenek el játszani.

Hogyan álcázd magad

 Ha pénzt akarsz keresni a blackjackel, akkor szívesen látott vendég kell hogy legyél a kaszinóban! Bár az első néhány alkalommal úgy fogod érezni, hogy nagy piros betűkkel a


KÁRTYASZÁMOLÓ VAGYOK

felirat van a homlokodra írva, a teremfelügyelõk nem igazán fognak figyelmet fordítani rád. Még akkor sem ha "újoncként" elkövetsz egy-két kisebb-nagyobb hibát.


Kivétel ez alól, ha nagy tétekben játszol! Akár győzöl akár veszítesz, észre fognak venni, és a teremfőnök egészen biztosan ki fog "tüntetni" a figyelmével! A nagy tétben játszókat mindig észreveszik! 


Ha kisebb összegekben kezdesz játszani, amit ajánlok, egyáltalán nem fognak veled foglalkozni. Ez azon is múlik, mennyire viselkedsz sajátosan, az egyes kaszinókban. Ezért próbálj meg úgy játszani, hogy rendszertelennek tűnjön, és különböző időpontokban jelenj meg a kaszinóban.


A feltűnősködés elkerülésének egyik kulcsa, hogy a kaszinószemélyzet szemében te is csak egy tipikus szerencsejátékos legyél!

Íme néhány technika:

Öltözz a fogadásaid nagyságának megfelelõen! Egy high-roller nézzen is ki úgy, mint egy menő gyerek, ne úgy mint egy ágrólszakadt főiskolai tanár!

Ne öltözz turistának! Ez egyébként nagyon jó álca, de furcsa lenne ha a következő héten is ugyanúgy látnának! Ha a hét közepén egy helyi kaszinóba mész öltözz úgy mint egy egyszerű alkalmazott, aki éppen lóg egy kicsit, és örül hogy kiszabadult a taposómalomból, vagy egy egyszerű egyetemista aki játszik egy kicsit, hogy kiegészítse az ösztöndíját.

Amikor leülsz játszani egy asztalhoz, köszönj az osztónak és beszélgess vele udvariasan egy-két mondatot.

Időnként szállj be rulettezni, kockázni vagy baccaratozni.
 
Ne válts be egyszerre túl sok pénzt,csak körülbelül 15-20 alaptétnyit.

Ne mond a zsetonokra hogy "a piros, a sárga meg a kék...",  nevezd õket az értékükön.

Törekedj arra, hogy mindig legyen zsetonod a tétkörben. Emlékezz, a kártyaszámolók mindig kivárják a megfelelő alkalmat a tétrakásra! Éppen ezért hogy álcázd magad, mindig fogadj, akárcsak a tipikus szerencsejátékosok. Akár veszítettél, akár blackjacked volt, rakd be a tétet a következõ leosztásra. Gyakorlással a szükséges esetben az ideális téttel fogsz fogadni, de ezt olyan rutinosan kell csinálnod, hogy ne látszódjon rajtad hogy gondolkodsz rajta.

A szerencsejátékosok sohasem hagyják el az asztalt egy gyõzelem után. Ha a számláló mínusz 1-re váltana folytasd a játékot addig amíg el nem veszítesz egy leosztást.

Habozz egy kicsit mielõtt döntenél egy-egy biztos leosztás során. Kérdezd meg az osztót mit ajánlana.

Ha olyan helyen játszol ahol lehet biztosítást kötni, idõnként köss biztosítást amikor blackjacked van az osztó ásza ellen, ha a minimum tétnél nagyobb összegben fogadtál.

Ne tedd be rögtön a biztosítás díját! Tégy úgy mintha nem lennél teljesen tisztában a játék teljes menetével. Ez megint csak arra fogja késztetni az osztót, hogy lelassuljon, így időt nyersz, hogy kényelmesen kiszámold a pontos állást. Még jobb, ha akkor teszed ezt amikor egy teremfelügyelõ téged figyel.

Ha borravalót adsz az osztónak, várj addig amíg a számláló magas nem lesz, és egy nagyobb tét megtétele után nyertél. Ha így cselekszel, úgy fog tűnni, mintha az osztó segítene neked abban, hogy nyerj.

Néhányszor idõzíts úgy, hogy az új osztódoboz megkezdése után szálj be, a játékba minimum téttel, és időnként szállj be akkor is amikor már kezd lefogyni a pakli.

Ne változtass az alapstratégián, hogy álcázd magad! A legtöbb osztó és teremfelügyelõ, egyébként sem ismeri megfelelõen a játékot. Valójában a tökéletes alapstratégiát játszók úgy játszanak mint az idióták. Például húznak a 12 vs. 2-re vagy 3-ra vagy dupláznak az A-7 vs. 4-re. (Ezekkel komplett hülyének fognak hinni.)

Az asztalnál ne beszélj másoknak a képességeidrõl, és ne segíts másoknak, hogy milyen döntéseket hozzanak. Ne említsd,hogy valaha is olvastál volna valamit is a blackjackrõl, vagy hallottál róla. Ne tűnj teljesen magabiztosnak, de ne is tűnj úgy mint egy tökéletes lúzer. Nyilvánvalóan nyerni jöttél az asztalhoz.

Már megjelent A Blackjack Alapjai című ingyenes e-könyv 

Töltsd le most!



Kérdésed, véleményed van? 

Írj ide: billybones81@gmail.com