2014. március 20., csütörtök

Online Rulett 3


Az "új és hatékony" rulett stratégia

Az utóbbi hetekben több levelet is kaptam azzal kapcsolatban, hogy az olvasók egy online kaszinókkal és sportfogadással kapcsolatos oldalon egy "új" rulett stratégiát találtak.

Persze mind ugyanarra voltak kíváncsiak. Mégpedig, hogy ez a stratégia tényleg olyan jó mint ahogyan írják, vagy ha nem, akkor hol is van az egésznek a buktatója.

Kapcsolódó cikkek:

Online rulett

Online Rulett 2.

Pénzkereset online szerencsejátékkal

Azt már kifejezetten haladásnak érzem, hogy az olvasók nem regisztráltak és fizettek be a módszert leíró oldalon reklámozott online kaszinóba. Nem kezdtek neki rögtön valódi pénzben játszani, hanem az előzőleg olvasott rulettel és online szerencsejátékról olvasott cikkek hatására először is próbálják körüljárni a dolgot.  

Az oldal állítása szerint ezzel a stratégiával az egész asztalt lefedjük és mindig minden pörgetéssel nyerünk. Ezért folyamatosan profitot lehet termelni, és 10-20 pörgetés alatt 20-40 eurót lehet keresni.

A stratégia lényege a következő:

Minden tucatra és minden oszlopra (van ahol sávnak szokták nevezni) teszünk tétet.

Meglehet a tucat és az oszlop fogalma sokaknak semmit sem mond, ezért elsőként nézzük, meg, hogy ezek hol is helyezkednek el a rulettasztalon.


 A tucatra fogadás a rulett esetében azt jelenti, arra teszünk tétet, hogy a kiválasztott tizenkét szám valamelyike kerül kipörgetésre. A rulettasztalon három tucatot jelző mező található és ezeket az 1-12, 13-24 és 25-36 mezők jelölik.
Ha tehát az 1-12 mezőre teszünk tétet,akkor arra fogadunk, hogy a következőnek kipörgetésre kerülő szám 1 és 12 között lesz. Ha nyerünk akkor a megtett tétünk háromszorosát kapjuk vissza, azaz ha 1$-t teszünk tétként és nyerünk akkor összesen 3$-t kapunk vissza.

Az oszlop vagy sáv a nullát jelző mezővel szemközt elhelyezkedő 3 üres mező. Ha valamelyik oszlopra teszünk tétet, akkor arra fogadunk, hogy az oszlopban található 12 szám valamelyike kerül kipörgetésre. Az oszlop, nyerés esetén szintén háromszoros tétet fizet.  



A stratégia szerint minden oszlopra és minden tucatra fogadunk a teljes asztalt lefedve. Ez azonban nem teljesen igaz, mivel a nulla kimarad. Persze, tudom, nagyon ritkán kerül kipörgetésre, de attól még ott van és megvan rá az esély.

A leírás szerint a következő tétrakási rendszert kell alkalmaznunk:

Elsőként mindenhová csak 1-1 zsetonnyi tétet teszünk. Amelyik oszlop és tucat nyer, annál a tét marad 1 zseton, a többinél a 2-3-4-6-9-13 sorozat szerint emeljük a tétet.

Abban az esetben, ha a nulla pörög ki mindenhol emeljük a tétet. Ha a 13-szoros tétemelés végére érünk, és nem nyertünk akkor újból kezdjük a sorozatot 1 vagy 2 egységről.

A leírás szerint szó szerint idézve: "Ebben a rulett stratégiában az a jó, hogy ha valamelyik oszlop vagy tucat el is éri a 13-as tétet és vesztek 1+2+3+4+6+9+13=38 Eurót, addig a többi oszlopnál 2-3 és tucatoknál is 2-3 eurót nyerek, ami 7 pörgetés alatt 28-42 Euró, tehát fedezi ezt a veszteséget. Ha viszont el sem éri a 13-as tétet, akkor csak nyereség van."

Szóval a dolog meglehetősen zavaros.

Hogy hol van a buktató?

Ahhoz hogy rájöjjünk, kövessük Dr. Peter Griffin a híres szerencsejátékos matematikus (a The Theory Of Blackjack című könyv szerzője) tanácsát.

Ha egy szerencsejátékkal kapcsolatos "problémát" kívánsz megoldani, akkor egyszerűsítsd le és különítsd el a tényezőket. Kezdjük hát el, megvizsgálni a dolgot.

A stratégia szerint az oszlopokra és a tucatokra is fogadunk. Ez azonban teljesen felesleges. Ugyanis akár mind a három tucatra akár mind a három oszlopra fogadunk az asztal nagy részét akkor is ugyanúgy lefedjük.

Persze most rögtön jöhetne a válasz, hogy így többet nyerünk. Nézzük akkor most a tétrakás, és az esélyek szempontjából a dolgot.

A leírás szerint elsőként mindenhová csak egy zsetonnyi tétet teszünk. Ilyenkor, annyi történik, hogy ha nem a nulla kerül kipörgetésre, akkor amennyit elveszítünk az egyik helyen, annyit nyerünk vissza a többin. Ez egyrészről időpazarlás. Másrészt, mivel azért csak-csak megvan az esélye (még ha kicsi is), hogy a nulla kerüljön kipörgetésre, feleslegesen kockáztatunk. Ez akkor is így lenne, akár a tucatokra, akár az oszlopokra fogadnánk.

Azzal, hogy elsőként mindenhová ugyanakkora tétet teszel, csak ballance betting. Hogy a ballance bettinget kik, mire és mikor használták, és arról hogy manapság már miért nem működik ide kattintva olvashatsz.

Nekem egészen egyszerűen az jut az eszembe, hogy a stratégia kiötlője abban a tévhitben él, hogy az előzőleg kipörgetett számok befolyásolják, hogy a következőkben melyik számok kerülnek kipörgetésre. Ez azonban egy súlyos tévhit. A ruletten azonban minden pörgetés, egy teljesen új, az előzőtől teljesen független pörgetés.

A ruletten a kipörgetett számok nem befolyásolják a következőkben kipörgetésre kerülő számokat!

 De visszakanyarodva a tétrakáshoz és az esélyekhez, nézzük meg egy példán keresztül miről is van szó.

Tegyük fel, hogy 100$-al kezdünk el játszani. Elsőként mindenhova 1-1 zsetont teszünk és pörgetünk egyet. Eredményként a 17-es szám jön ki. Ahogy már írtam, mivel  mindenhova ugyanannyit tettünk, ezért amennyit vesztettünk annyit is nyerünk. Az alaptőkénk marad 100$.

A következőkben tehát amelyik oszlop és tucat talált, oda ismét 1-1 $-t teszünk a több helyre 2-2$-t.

Az alábbi képen két rulettasztal sematikus ábrázolása látható. A mezők jelölése különböző színekkel történt, az esélyek a lehetséges nyeremény függvényében. A bal oldali a hagyományos európai "egy nullás" a jobb oldali az amerikai "dupla nullás" rulettasztalt ábrázolja. 




Mivel a példában a 17-es szám jött ki, ezért középső oszlopra és a 13-24-ig tucatra is 1-1$-t teszünk. A többi helyre  2-2$-t. Az összes tétünk 10$.

Ha az európai ruletten játszunk akkor az esélyeink és a várható nyereség:

Szám Esély Összes tét Nyeremény Nyereség
Zölddel jelzett szám 43,24 % 10$ 12$ 2$
Kékkel jelzett szám 43,24% 10$ 9$ -1$
Sárgával jelzett szám 10,81% 10$ 6$ -4$
Piros azaz 0 2,7% 10$ 0$ -10$



Ha az amerikai ruletten játszunk akkor az esélyeink és a várható nyereség:

Szám Esély Összes tét Nyeremény Nyereség
Zölddel jelzett szám 42,10 % 10$ 12$ 2$
Kékkel jelzett szám 42,10% 10$ 9$ -1$
Sárgával jelzett szám 10,52% 10$ 6$ -4$
Piros azaz 0 vagy 00 5,26% 10$ 0$ -10$




Tehát 10$ kockáztatásával 43,24 % vagy 42,10% esélyünk van, hogy nyerjünk 2$-t. Minden más esetben azaz, 56,75% és 57,88%  az esély arra, hogy veszteség fog érni! Ez pedig nem valami jó arány.

(Természetesen, elsőnek bármelyik szám kerülhetett volna kipörgetésre, az esélyek ugyanakkorák lennének, csak a fenti képen a számokat jelző különböző színű mezők "tolódnának" el.)
 
Ezek az arányok és esélyek a tétemeléssel ugyanúgy megmaradnak. Amikor emeled majd a tétet, akkor az esélyeid ugyanakkorák lesznek, csak több pénzt fogsz kockáztatni, arányosan ugyanannyi nyereségért. 

Azaz követve az útmutatás szerinti tétrakási stratégiát:



Amint látható, nyereséged csak akkor lesz, ha valamelyik zölddel jelzett szám kerül kipörgetésre.

Minden más esetben veszteség fog érni.
  
Ha az első körökben veszíteni kezdesz, akkor nagy valószínűséggel az utolsó kör végén szintén veszteséggel fogsz zárni.  

Ha pedig kifogsz egy vesztesz sorozatot, akkor azt az alaptőkéd ugyanúgy meg fogja bánni, akárcsak a martingale rendszernél.

Az, hogy valamilyen rendszer szerint  emeled vagy csökkented a tétet, önmagában szintén nem  segít.

Olyan tétrakási rendszer amelyik önmagában elegendő a győzelemhez nem létezik!


 Következtetés:

Végignézve az oldalt, ahol a stratégia leírása található, számomra nagyon úgy tűnik, hogy az oldal tulajdonosának célja csupán a pénzszerzés.

De nem a leírt stratégia alkalmazásával, hanem azokból az emberekből, akik a módszert az oldalon található valamelyik online kaszinóba beregisztrálva kipróbálják. 

Az oldalon található sportfogadással kapcsolatos taktikák sem valami biztatóak.

Tehát, ha te ezt a módszert használod, akkor annak a legnagyobb nyertese a kaszinó lehet ahol játszol. A második helyezett, az oldal tulajdonosa, akin keresztül a kaszinóba regisztrálsz.

A legnagyobb vesztes viszont te vagy. Te is csak akkor, ha a módszert használod.

Kérdésed, véleményed van?

Írj ide: billybones81@gmail.com