2010. január 3., vasárnap

13 - A megfelelő lelki beállítottság

Mindig hangsúlyozom a megfelelő, reális elvárás gondolatát, ami a kaszinójátékok világára vonatkozik. Ennek a fogalomnak a megfelelő megértése szükséges ahhoz, hogy abbahagyd a hazardírozást, és komoly befektetővé válj.

A befektető mint tudjuk azért fektet be, mert arra számít hogy profitálni fog a befektetéséből.Jelen esetben ez a blackjack. A kaszinók világában ez nagyon egyszerűen arra vonatkozik, hogy csak akkor és ott játszunk, és csak azzal a játékkal ami legyőzhető!

Itt most azt a tényezőt hagyjuk ki, hogy pusztán a játék kedvéért játsszunk. 

Azonban, ha egy befektetéssel (a blackjackel) szemben negatív elvárásaid vannak, nem fogsz tudni profitálni!

Ha a kaszinónak előnye van veled szemben, és így játszol az elvárás szerint veszíteni fogsz. Rövid távon lehet hogy nyerni fogsz, de hosszú távon a ház előnye elkezd dolgozni ellened, és mindenképpen veszíteni fogsz. Ez a hazardírozás. 





Célok és sikerek


Mielőtt tehát hozzákezdenél érdemes elgondolkodnod, hogy mi is a célod ezzel az egésszel!

Mai világunkban a legtöbben a sikeren a pénz megszerzését és birtoklását értik.Induljunk el mi is erről a pontról! Tehát tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket!


- Van valami konkrét terved, célod?

- Mit az, amit el akarsz érni?

- Mire is kell a pénz?

- Tudod már mire és hogyan fogod felhasználni? 


Ha minden kérdésre meg tudsz felelni, gratulálok! Te már céltudatosan meghatároztad, mi is az amit el akarsz érni.


Ha nem érdemes végigmenned és elgondolkoznod a fentebb leírtakon!


A siker egy érzelemből táplálkozik, nem a véletlenek műve.

Abból a folyamatból ered,hogy haladsz egy általad jól meghatározott cél felé.Tehát egy általad irányított eseménysorról van szó.


A siker nem létezhet célok nélkül. Ha nincs célod, csak bolyongani fogsz, ami rossz érzéseket kelt, s értelmetlenné teszi az életet. 


Ugye érted már miért tettem fel ezeket a kérdéseket az elején !?


Tehát legyen meghatározott célod az életedben! Ezt pedig TE határozd meg saját magadnak!


Magát a blackjacket és az így megszerzett pénzt ne végcélnak tekintsd, hanem egy eszköznek, amivel a céljaidat elérheted, megvalósíthatod. 

Életed fő célja tehát lehetőleg ne az legyen, hogy profi kártyaszámoló legyél!

  
Több pénz


Ha több pénzt szeretnél nyerni, egyszerűen növelned kell a tét nagyságát, vagy az előnyödet a kaszinóval szemben, több leosztást kell játszanod vagy egészen egyszerűen csapatban kell játszanod.

A leosztások számának növelése

Ha az asztalnál, egyes-egyedül te játszol, egy hat paklis játék során kb. 200 leosztást fogsz tudni játszani.

Azt vedd figyelembe, hogy ha egyedül játszol, a teremfőnökök figyelme jobban rád irányulhat!

Ha a pakli rossz azaz a kaszinó előnybe kerül veled szemben, hagyd ott az asztalt. Olcsóbban megúszod így, mintha kivárnád amíg ismét kedvezőek lesznek a feltételek.

200 leosztás végigjátszása egy óra alatt reális és elérhető cél mindenki számára.Ezért, továbbra is gyakorold a kártyaszámolást, addig amíg el nem jutsz arra a pontra, hogy 20 másodperc alatt végig tudsz számolni egy paklit. Ha tökéletesen megtanultad az alapstratégiát, és könnyedén ki tudod számítani a pontos állást, a következő lépés maga a játék. Játssz otthon minél többet, gyakorolva a valódi játékot!

 A leosztások számának növekedése, azonban növekedést fog okozni az átlagos eltérésben is! Ne lepődj meg tehát, ha többet is veszítesz egy óra alatt! Nem a kockázat nagysága növekedett, hanem egésze egyszerűen az időtényező lett rövidebb. Ne feledd az előny hosszú távon neked dolgozik. Sokan azt állítják, hogy egyénileg nem lehet nagy sikereket elérni, de tévednek.

Ez a tévedés abból származik, hogy mivel több leosztást játszanak, a játékosok alaptőkéjében a kilengések nagyobbak, és inkább emlékeznek a nagy vesztésekre, mint a nagy nyerésekre. 

Ez az élet minden területén így van.

Befektetői szemlélettel nézve, tehát érdeked, hogy minél több leosztást játssz egy óra alatt.


Nagyobb tét

A tét nagyságának emelése (és álca, hogy elhitesd a kaszinóval, hogy nem vagy több egy egyszerű szerencsejátékosnál) szintén olyan előny amit kihasználhatunk.
 

 Ehhez viszont nincs sok hozzáfűzni valóm. Mindenki döntse el magának mi az az összeg amit hajlandó erre a célra áldozni. Amit viszont már az előzőekben is leírtam, az itt is érvényes lesz.

Csak olyan pénzt használj fel ami külön erre a célra lett elkülönítve, és a hiánya nem befolyásolja negatívan az életedet!

A győztes hozzáállás

Ahogy már említettem a blackjack során a győzelmek nagyobb darabokban jönnek, ezért nem kell elkeseredned ha éppen vesztési sorozatban vagy, de nem szabad, hogy legyőzhetetlennek érezd magad amikor éppen győzöl. A megfelelő szellemi beállítottság kiküszöböli a játék hullámvölgyeit, és képessé tesz arra hogy stabil, szenvedélyektől mentes játékot játssz.

Amikor vesztési sorozatban vagy (átlagosan az idõ 35 százalékában),egyszerűen állj fel és hagyd ott az asztalt abban a tudatban, hogy a kaszinó biztos kézben tartja a pénzedet, és amikor majd visszatérsz meg fogod azt kapni.

Könnyű ezt mondani amikor éppen győztes sorozatban vagy, de nehéz, ha éppen veszítesz.




Egészen egyszerűen jusson eszedbe amit a pénzkezelésről szóló részben írtam. 

Az érzelmeknek nincs helye a kártyaszámolásban, a pontosság és a türelem az ami meghozza a gyümölcsét.

Már megjelent A Blackjack Alapjai című ingyenes e-könyv 

Töltsd le most!



Kérdésed, véleményed van? 

Írj ide: billybones81@gmail.com